vrijdag 19 februari 2016

DIY kalender (16)

Wil je graag de datum weten keer op keer en een boost om aan je dag te beginnen? In deze DIY creëer je ze allebei, geweldig toch? Ik zal je niet langer in spanning houden, here we go!Voor we kunnen beginnen, moeten we natuurlijk eerst inkopen gaan doen in Action.


  • 2 fotokaders 10x15: 0,99 euro (per stuk)
  • scharnieren: 0,99 euro
  • 45 tags: 15 stuks per pak 0,35 euro(per stuk)
  • chipboard glitter swirls (vrije keuze): 0,59 euro
  • secondelijm: 0,39 euro
  • schroefhakenset: 0,99 euro
Stap 1: 

Haal de foto en het glas uit de kader. Stap 2: 

Kies eventueel een achtergrond voor je k  alender. Dit is vrije keuze. Je kan het ook open laten, geeft ook een leuk effect. Zoek een leuke afbeelding als je toch een achtergrond wilt. Pas de grootte aan op word/pages zorg dat je net iets groter dan 10x15 maakt. Beter te groot dan te klein! Stap 3:

Meet de juiste lengte van de haakjes. Zorg dat er drie tags in één kader passen. Zet een puntje aan de bovenkant van de binnenkant. Zorg dat je het puntje in het midden van het hout plaatst. Beter een beetje verder dan te dicht tegen het glas. Dit is belangrijk zodat de haakjes niet tegen het glas ‘botsen’. Stap 4:

Draai de haakjes in het hout. Het is makkelijker als je de haakjes erin draait zonder het glas. Als je de haakjes erin zitten, haal je ze er weer uit. Je plaatst de foto en het glas er weer in, daarna draai Stje de haakjes er terug in. Stap 5: 

Plak de scharnier op de twee kaders. Zorg ervoor dat de bar langs de voorkant zit en dat je de scharnier plakt door hem ‘dicht te houden’. Als je het niet goed begrijpt, kijk dan naar de scharnier die voor de twee kaders staat. Stap 6: 

Nu hoef je alleen nog maar de tags te schrijven en hij is klaar! Ik ben voor de dag, de hoeveelste het is, de maand, het jaar en een quote voor elke maand gegaan. Je kan de kader eventueel versieren, als je dat wilt. Ik heb het gelaten op het versieren van de quote.  Veel plezier met je kalender! 

Lots of love Chloë

Geen opmerkingen:

Een reactie posten